Άνετη επικράτηση και πρόκριση στους 8 για την Think Colour (video)

Το πρώτο εισιτήριο από τις ομάδες 5-12 για τα Προημιτελικά βρήκε χθες κάτοχο και δεν είναι άλλος από την ομάδα της Think Colour, η οποία επικράτησε της First Shoot Basket εκτός έδρας με 29-53 και πλέον αρχίζει την προετοιμασία της για τους διπλούς αγώνες που έρχονται με αντίπαλο την Crepaland. Για την ομάδα του Αντώνη Ρουσσάκη, ο χθεσινός ήταν ο τελευταίος αγώνας της στην φετινή διοργάνωση, την οποία αποχαιρετά με μια γλυκόπικρη γεύση αφού αποκλείστηκε, χωρίς αυτό όμως να διαγράφει την εξαιρετική πορεία που έκανε στην Regular Season.

Ο αγώνας χθες βράδυ στο Α’ Δημοτικό του Αγίου Δομετίου, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, ανήκε εξ’ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να κτίσουν μία μεγάλη υπέρ τους διαφορά και να την διατηρήσουν αλώβητη μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στο παιγνίδι, προηγούμενοι ακόμη και με +7 κάποια στιγμή, όμως οι φιλοξενούμενοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημά τους σιγά-σιγά αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου σε 11-9.

Από τα μισά της 2ης περιόδου και μετά, οι παίκτες του Αντρέα Πηλαβά πήραν κυριολεκτικά τα ηνία του αγώνα και έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ και σε συνδυασμό με την επιθετική αφλογιστία των γηπεδούχων, εκτόξευσαν την υπέρ τους διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου στο +19 (15-34). Από εκείνο το σημείο και μετά, τα πάντα είχαν κριθεί, αφού παρά τις προσπάθειες των παικτών της First Shoot να επανέλθουν στην διεκδίκηση του παιγνιδιού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τον δείκτη της διαφοράς ακριβώς στα ίδια επίπεδα (25-44) και η τελευταία περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η κόρνα της Γραμματείας στο τέλος βρήκε τον ηλεκτρονικό πίνακα να αναγράφει το τελικό 29-53 και την ομάδα της Think Colour να παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Αντωνάκης Χρίστου, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους και τον ακολούθησαν ο αρχηγός Παναγιώτης Νικολαΐδης με 11 και οι Χατηγεωργίου και Nenkov με 8 έκαστος. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Γιάννης Κοντόπουλος με νέο double-double (11 πόντοι, 15 ριμπάουντ), με βασικότερο συμπαραστάτη τον Γιώργο Γεωργίου με 6 και τους Λειβαδιώτη και Ευρυβιάδη με 4.

Στα Προημιτελικά, όπως προαναφέραμε, η Think Colour θα αντιμετωπίσει την Crepaland σε διπλούς αγώνες, με τον πρώτο να διεξάγεται την ερχόμενη εβδομάδα στο κλειστό του Αγίου Δομετίου και τον επαναληπτικό την μεθεπόμενη βδομάδα στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου. Η ομάδα της First Shoot Basket ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Την ευχαριστούμε για την συνεισφορά της και της ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Video credits: Πάνος Μαρκουλλής

Leave a Reply

Discover more from Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading