Κέρδισαν τα φαβορί και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική!

Όπως αναμενόταν, εύκολα ή δύσκολα, τα φαβορί επικράτησαν στους 4 χθεσινοβραδυνούς αγώνες της 16ης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα όλα τα σενάρια τόσο για την πρώτη 4άδα, όσο και για το ποια θα είναι η 12η ομάδα που θα μπει στα πλέι-οφ να είναι ανοικτά και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική! Warriors, Think Colour, UNIC Senior Eagles και Bucks επικράτησαν χθες βράδυ στους αγώνες τους με CyprusBasket, Blue Cats, ΚΕΠ/Δικέφαλος και Δικηγορικό Σύλλογο Λ/σίας αντίστοιχα και πλέον η Βαθμολογία του Πρωταθλήματος έχει μετατραπεί σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες.

Πήραν το ντέρμπι με το CB οι Warriors

Στο ντέρμπι της βραδιάς, οι Warriors του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου κέρδισαν δύσκολα στα τελευταία στάδια του αγώνα το CyprusBasket με 87-79 και επανήλθαν στην κορυφή της Βαθμολογίας με 29 βαθμούς παρέα με την Crepaland. Πλέον, το ποια από τις 2 ομάδες θα τερματίσει στην 1η και ποια στη 2η θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική με τους Warriors να φιλοξενούν τους UNIC Senior Eagles και την Crepaland να κονταροχτυπιέται με την Γροθιά-Κερύνεια. Από την άλλη, το CyprusBasket βρίσκεται προσωρινά στην 4η θέση με 25 βαθμούς, όμως δεδομένα θα πέσει στην 5η μετά τον αυριανό αγώνα της Ρ&Ρ με την Γροθιά, αφού στην ισοβαθμία μειονεκτεί έναντι και των δύο.

Σημαντικό διπλό για Think Colour

Σημαντικό διπλό πήρε χθες βράδυ η ομάδα της Think Colour, η οποία κέρδισε εκτός έδρας τους Blue Cats με 60-70 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Regular Season, αφού στην τελευταία αγωνιστική θα έχει ρεπό. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Αντρέα Πηλαβά ανήλθε προσωρινά στην 5η θέση της Βαθμολογίας με 24 βαθμούς, όμως δεδομένα θα πέσει χαμηλότερα λόγω του ρεπό της άλλης αγωνιστικής, χωρίς όμως να αμφισβητείται η είσοδός της στα πλέι-οφ. Για την ομάδα του Αγίου Δομετίου από την άλλη, η παρουσία στο φετινό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, αφού δεδομένα θα βρίσκεται κάτω από την 12η θέση, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Επιστροφή στις νίκες για τους UNIC Senior Eagles

Μετά από 5 συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας στο κλειστό του Αγίου Δομετίου της ΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου με 58-35, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 10η θέση της Βαθμολογίας με 22 βαθμούς, παρέα με τους Olympos Wolves και την ΕΑΚ. Τα πάντα πλέον για την ομάδα του Σάββα Νικολάου θα κριθούν στον αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα με τους Warriors, ενώ υπάρχουν σενάρια πρόκρισης ακόμη και με ήττα αναλόγως των υπολοίπων αποτελεσμάτων. Για την ομάδα του Γερίου από την άλλη, ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και για τους Blue Cats, με αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν.

Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για τους Bucks

Την 5η τους νίκη στη διοργάνωση σημείωσαν χθες βράδυ οι Bucks, οι οποίοι κέρδισαν μεν τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας με 31-54, πλην όμως επί της ουσίας η συγκεκριμένη νίκη είναι χωρίς αντίκρυσμα δεδομένου ότι βρίσκονται στην 14η θέση με 20 βαθμούς. Ακόμη και στο σενάριο που η 12η και 13η ομάδα (Wizards και Έγκωμη) χάσουν στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής και οι Bucks ισοβαθμήσουν μαζί τους, τα “ελάφια” μειονεκτούν στην ισοβαθμία εφόσον στα μεταξύ τους παιγνίδια και με τις 2 αυτές ομάδες είχαν χάσει. Ομοίως και για τον Δικηγορικό Σύλλογο, ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού δεν έχει καμία μαθηματική πιθανότητα πρόκρισης στα πλέι-οφ.

Leave a Reply

Discover more from Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading