Μόνες αήττητες πλέον PN99 και Crepaland, από κοντά και η Γροθιά

Συνεχίζουν το νικηφόρο σερί τους η ΡΝ99 και η Crepaland, οι οποίες κέρδισαν χθες βράδυ το CyprusBasket και την Think Colour αντίστοιχα και πλέον είναι οι 2 μοναδικές αήττητες ομάδες του Πρωταθλήματος. Νέα επιτυχία είχε και η Γροθιά-Κερύνεια, η οποία κέρδισε την First Shoot Basket και βρίσκεται σταθερά πλέον στην πρώτη πεντάδα της Βαθμολογίας, παρέα με τους Warriors.

Δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ντέρμπι η ΡΝ99

Στον πρώτο χρονικά αγώνα της χθεσινής βραδιάς, η ομάδα της ΡΝ99 δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ντέρμπι με αντίπαλο το CyprusBasket, επικρατώντας με 55-74. Οι τυπικά γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν αρκετές και σημαντικές απουσίες από το ρόστερ τους, ουσιαστικά μόνο στην 1η περίοδο κατάφεραν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στους αντιπάλους τους. Από την 2η περίοδο και μετά, η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της ΡΝ99, η οποία όχι απλώς ανέτρεψε το σε βάρος της σκορ, αλλά έκτισε σταδιακά το δικό της προβάδισμα το οποίο κράτησε μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 25-20, 34-39, 45-59 και 55-74. Κορυφαίος για τους νικητές ο Πέτρος Κονναφής, ο οποίος κατέγραψε άλλο ένα double-double με 15 πόντους και 16 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 7 ασσίστ! Τον ακολούθησαν σε συνεισφορά οι Γιαννάκης Προκοπίου με 21 πόντους και Αλέξης Γεωργιάδης με 18. Από την ομάδα του Νεοκλή Θεοχαρίδη ξεχώρισε για άλλο ένα παιγνίδι ο Αλέκος Παπαδόπουλος (29 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ο οποίος είχε ως κύριο συμπαραστάτη του τον Σταμάτη Μακρή με 14 πόντους. Την επόμενη αγωνιστική η ΡΝ99 θα φιλοξενήσει τους UNIC Senior Eagles, ενώ το CyprusBasket θα έχει ρεπό.

Ήσυχο βράδυ για την Γροθιά-Κερύνεια

Την 5η της νίκη (σε 6 αγώνες) σημείωσε χθες βράδυ η Γροθιά-Κερύνεια, η οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της First Shoot Basket, επικρατώντας με 35-83. Η διαφορά στο τελικό σκορ είναι ενδεικτική και της άνεσης με την οποία η ομάδα του Γιώργου Τεουλίδη έφτασε στο νέο ροζ φύλλο αγώνος, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από το σκορ στα δεκάλεπτα του παιγνιδιού (12-18, 17-40, 25-65 και 35-83). Η ομάδα του Αντώνη Ρουσάκη, η οποία είχε και ορισμένες απουσίες, υστέρησε σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα παιγνίδια της και είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας παίκτης της δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Πολυτιμότερος παίκτης των φιλοξενουμένων ήταν ο Αντρέας Πέτσας, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ηλίας Λαμπράκης με 12 και Σωτήρης Παπαγιάννης με 11. Από τους γηπεδούχους πρώτοι σκόρερ ήταν οι Αλέξανδρος Ευρυβιάδης, Marius Bucur και Γιώργος Γεωργίου, οι οποίοι πέτυχαν από 8 πόντους έκαστος. Την επόμενη αγωνιστική η First Shoot Basket θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την ΚΕΠ-Δικέφαλος Γερίου, ενώ η Γροθιά Κερύνεια θα αγωνιστεί επίσης εκτός έδρας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας.

Μόνη πρώτη στην κορυφή η Crepaland

Στο 7ο και διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνος έφτασε χθες βράδυ η Crepaland, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Think Colour με 74-51 και πλέον απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής με 14 βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιγνίδι περισσότερο από την επίσης αήττητη ΡΝ99. Η ομάδα του Αντρέα Χρίστου δεν συνάντησε ιδιαίτερα εμπόδια στο δρόμο της και δίκαια έφτασε σε άλλη μια νίκη, εν αντιθέσει με την ομάδα του Αντρέα Πηλαβά η οποία πλέον έπεσε στην 8η θέση με 9 βαθμούς, μετρώντας 5 ήττες και μόλις 2 νίκες μέχρι στιγμής.

Τα δεκάλεπτα του παιγνιδιού στο Γυμνάσιο του Αγίου Δομετίου ήταν: 19-6, 33-24, 57-37 και 74-51. MVP για τους γηπεδούχους, από τους οποίους σκόραραν σχεδόν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ήταν ο Χάρης Σπύρου με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασσίστ και τον ακολούθησαν οι Λούης Μιχαηλίδης με 12 και Αλέξης Ζαχαρίου με 11. Για τους φιλοξενούμενους, πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Gavril Nenkov με 15 πόντους και τον ακολούθησαν οι Milian Kostadinov με 10 και Αντωνάκης Χρίστου με 8. Την επόμενη αγωνιστική η Crepaland θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τους Bucks, ενώ η Think Colour θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Έγκωμης.

Βίκτωρας Κουντούρης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Leave a Reply

Discover more from Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading