Απαραίτητες διευκρινίσεις για τη λειτουργία του Χειμερινού Πρωταθλήματος

Δεδομένου ότι πιθανώς κάποιοι να μην γνωρίζουν επακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του Πρωταθλήματός μας και λόγω αυτής της άγνοιας να καταλήγουν ενδεχομένως σε εσφαλμένα συμπεράσματα ή και ενέργειες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας μετά από χθεσινή του συνεδρίαση αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει το κοινό για τα εξής:

  1. Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας είναι μία αυτόνομη διοργάνωση, η οποία δεν υπάγεται σε κάποιον τρίτο φορέα, η λειτουργία του γίνεται πάντοτε ωστόσο με σεβασμό στους Κανονισμούς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είναι μία καθαρά εθελοντική και μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, η οποία συστάθηκε το καλοκαίρι του 2021 από 8 ομάδες, με βασικό κίνητρο να δίνει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες να αγωνίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.
  2. Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας ξεκίνησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως μία κλειστή μπασκετική λίγκα, η οποία έχει την ευχέρεια να καθορίζει ποιες ομάδες και ποιοι παίκτες/-τριες θα λάβουν μέρος κάθε χρονιά, με βάση συγκεκριμένους Κανονισμούς και με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της διοργάνωσης και του αθλήματος.
  3. Όλες τις σχετικές αποφάσεις για το ποιες και πόσες διοργανώσεις θα διεξάγονται κάθε χρόνο και ποιες θα είναι οι εκάστοτε συμμετέχουσες ομάδες τις λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι επίσης αρμόδιο και για την έγκριση των ρόστερ της κάθε ομάδας. Κανένα άλλο σώμα και καμία άλλη εξωθεσμική διαδικασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αρμοδιότητες ή τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
  4. Όπως ξεκάθαρα αναφέρεται και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, “Όλα τα ρόστερ των ομάδων θα ελέγχονται και εγκρίνονται από το Δ.Σ. του Χειμερινού Πρωταθλήματος, το οποίο δύναται να αρνηθεί τη συμμετοχή παικτών, εάν κρίνει ότι δεν πληρούν τους Κανονισμούς Συμμετοχής και η ομάδα οφείλει να τους αντικαταστήσει με άλλον, εάν το κρίνει απαραίτητο. Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη δική του κρίση, μπορεί να απορρίψει οποιονδήποτε παίκτη κρίνει σκόπιμο για σκοπούς ανταγωνιστικότητας ή/και για οποιοδήποτε άλλο λόγο, με γνώμονα το καλό του Πρωταθλήματος.
  5. Μοναδική έγνοια και κριτήριο των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου μας στις αποφάσεις τους είναι όπως έχουμε ένα υγιές και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, το οποίο να απολαμβάνουν όλοι όσοι λαμβάνουν μέρος. Η επιτυχία της όλης διοργάνωσης αντικατοπτρίστηκε εμφατικά κατά την περσινή σεζόν, όπου το Πρωτάθλημα Ανδρών διεκδικούσαν επάξια μέχρι τέλους τουλάχιστον 5 ισοδύναμες ομάδες, σε μία κούρσα με πολλές “εκπλήξεις” όπου ο 1ος μπορούσε να χάσει ακόμα και από τον τελευταίο κι όπου τον τίτλο κατέκτησε τελικά η ομάδα που στην Κανονική Περίοδο τερμάτισε στην 5η θέση.
  6. Η κατά γενική ομολογία επιτυχής διοργάνωση όλων των μέχρι τώρα Πρωταθλημάτων μας σε μεγάλο βαθμό βασίστηκε στην σαφή και απαρέγκλιτη τήρηση των εκάστοτε Κανονισμών, σε συνδυασμό με τον σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής, της ομοφωνίας και του ευ αγωνίζεσθαι. Με βάση αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για το καλό της ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Leave a Reply

%d bloggers like this: