Δήλωση Συμμετοχής για το Χειμερινό Πρωτάθλημα Γυναικών 2023-2024

Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών, το οποίο διοργανώθηκε πέρσι για πρώτη φορά και στέφθηκε με επιτυχία κατά γενική ομολογία, προετοιμάζεται για την 2η του σεζόν 2023-2024, η έναρξη της οποίας αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο. Στα πλαίσια αυτά, το Δ.Σ. του Πρωταθλήματός μας αποφάσισε όπως απευθύνει ανοικτή Πρόσκληση Συμμετοχής σε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες για να λάβουν μέρος.

Όσες ομάδες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να υποβάλουν τη Δήλωση Συμμετοχής τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 το αργότερο, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Χειμερινό Πρωτάθλημα απευθύνεται σε ερασιτέχνες καλαθοσφαιρίστριες και έχει βασικούς στόχους την προαγωγή του αθλήματος της Καλαθόσφαιρας και την προώθηση της δυνατότητας συμμετοχής ερασιτεχνών αθλητριών σε αγώνες καλαθόσφαιρας. Η διοργάνωση θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής, της ομοφωνίας και του ευ αγωνίζεσθαι και θα διεξαχθεί με σεβασμό προς τους κανόνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ). Η Προκήρυξη και οι Κανονισμοί Διεξαγωγής που θα διέπουν το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών 2023-2024 είναι ήδη αναρτημένοι στην ιστοσελίδα μας.

Σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν δύο (2) επαγγελματίες διαιτητές και τρείς (3) κριτές. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με καταμέτρηση 24 δευτερολέπτων για κάθε επίθεση. Σε κάθε αγώνα θα χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός πίνακας για τήρηση του σκορ και πίνακας 24 δευτερολέπτων. Σε κάθε αγώνα θα παρευρίσκεται υποχρεωτικά επαγγελματίας νοσοκόμος. Θα τηρούνται στατιστικά για τους πόντους όλων των παικτών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Χειμερινού “Swish”.

Οι ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν δική τους έδρα όταν αγωνίζονται εντός έδρας, την οποία θα πρέπει να δηλώσουν στην Δήλωση Συμμετοχής. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 γύρους και ακολούθως οι ομάδες θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off. Υπολογίζεται ότι κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε τουλάχιστον 12 αγώνες και το Πρωτάθλημα θα έχει διάρκεια 4 μήνες περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Χειμερινού, κ. Βίκτωρα Κουντούρη στο 99477020 ή στο email xeimerino@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος, το κόστος συμμετοχής κλπ θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, μέσω της ιστοσελίδας μας.

Το ΔΣ του Χειμερινού

Leave a Reply

%d bloggers like this: