Ύψιστη προτεραιότητα η Ασφάλεια και Υγεία των αθλητών/-τριών του Χειμερινού

Με γνώμονα την διατήρηση όσο πιο ψηλού επιπέδου Ασφάλειας και Υγείας των Καλαθοσφαιριστών και Καλαθοσφαιριστριών που αγωνίζονται στο Χειμερινό Πρωτάθλημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πρωταθλήματος αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του όπως τεθούν σε άμεση εφαρμογή τα παρακάτω 2 πολύ σημαντικά μέτρα:

1. Δημιουργία Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας

Η Επιτροπή αυτή θα συσταθεί εντός των προσεχών ημερών και θα αποτελείται από εθελοντές με γνώση επί του αντικειμένου. Στόχος της θα είναι να μελετήσει όλο το πλαίσιο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται το Πρωτάθλημά μας, να εντοπίσει τυχόν κενά ή αδυναμίες που πιθανόν να ελλοχεύουν κινδύνους και να υποβάλει εισηγήσεις/συστάσεις προς το Δ.Σ. του Χειμερινού για λήψη διορθωτικών μέτρων. Ο ρόλος της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντικός και εκτιμάται ότι θα συμβάλει θετικά τόσο στην αύξηση του επιπέδου Ασφάλειας & Υγείας, όσο και στην αναβάθμιση του κύρους του Πρωταθλήματός μας.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην πιο πάνω Επιτροπή και έχουν γνώσεις σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι τις 10 Αυγούστου στο xeimerino@gmail.com ή στο 99477020 (Βίκτωρας Κουντούρης), δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους.

2. Υποχρεωτική έκδοση Δελτίου Υγείας του ΚΟΑ για όλους τους παίκτες/-τριες

Από την ερχόμενη σεζόν 2023-2024 όλοι και όλες οι παίκτες/-τριες που θα συμμετάσχουν σε όλες τις διοργανώσεις του Χειμερινού Πρωταθλήματος υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν σε ισχύ Δελτίο Υγείας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η έκδοση των Δελτίων Υγείας γίνεται από το Τμήμα Δελτίων Υγείας του ΚΟΑ, στο οποίο πρέπει να υποβάλλονται τα απαραίτητα έντυπα, μαζί με τα σχετικά ιατρικά δικαιολογητικά. Όλες οι σχετικές πληροφορίες και έντυπα βρίσκονται σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δεδομένου ότι τα Πρωταθλήματα μας αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και δεδομένου ότι η όλη διαδικασία απαιτεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί, συνιστούμε σε όσους καλαθοσφαιριστές/-τριες δεν διαθέτουν Δελτίο Υγείας και προτίθενται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση να το πράξουν το συντομότερο. Η έκδοση Δελτίου Υγείας είναι πρωτίστως για το καλό της υγείας όλων μας, έτσι ώστε να μπορούμε να αγωνιζόμαστε ξέγνοιαστοι και υγιείς.

Leave a Reply

%d bloggers like this: