Δήλωση Συμμετοχής για το Χειμερινό Πρωτάθλημα Λευκωσίας 2023-2024

Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών Λευκωσίας, το οποίο μετρά 2 χρόνια επιτυχούς παρουσίας, έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν 2023-2024, η έναρξη της οποίας αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο. Στα πλαίσια αυτά και μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί από πολλές ομάδες που δεν έλαβαν μέρος τα προηγούμενα χρόνια, το Δ.Σ. του Πρωταθλήματος αποφάσισε όπως απευθύνει ανοικτή Πρόσκληση Συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Διευκρινίζεται ότι η Πρόσκληση ΔΕΝ αφορά στις 13 ομάδες που έλαβαν μέρος στην περσινή διοργάνωση, καθώς η συμμετοχή τους και στην επόμενη θεωρείται δεδομένη. Διευκρινίζεται επίσης ότι το Πρωτάθλημά μας δεν δεσμεύεται να αποδεχθεί όλες τις Δηλώσεις Συμμετοχής που θα υποβληθούν. Όσες ομάδες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να υποβάλουν τη Δήλωση Συμμετοχής τους μέχρι τις 30 Ιουνίου το αργότερο, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Χειμερινό Πρωτάθλημα απευθύνεται σε ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές και έχει βασικούς στόχους την προαγωγή του αθλήματος της Καλαθόσφαιρας και την προώθηση της δυνατότητας συμμετοχής ερασιτεχνών αθλητών σε αγώνες καλαθόσφαιρας. Η διοργάνωση θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής, της ομοφωνίας και του ευ αγωνίζεσθαι και θα διεξαχθεί με σεβασμό προς τους κανόνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ). Οι Κανονισμοί Συμμετοχής που θα διέπουν το 3ο Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών Λευκωσίας είναι ήδη αναρτημένοι στην ιστοσελίδα μας.

Σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν δύο (2) επαγγελματίες διαιτητές και τρείς (3) κριτές. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με καταμέτρηση 24 δευτερολέπτων για κάθε επίθεση. Σε κάθε αγώνα θα χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός πίνακας για τήρηση του σκορ και πίνακας 24 δευτερολέπτων. Σε κάθε αγώνα θα παρευρίσκεται υποχρεωτικά επαγγελματίας νοσοκόμος. Θα τηρούνται στατιστικά για τους πόντους όλων των παικτών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Χειμερινού “Swish”.

Οι ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν δική τους έδρα όταν αγωνίζονται εντός έδρας, την οποία θα πρέπει να δηλώσουν στην Δήλωση Συμμετοχής. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο και ακολούθως οι ομάδες θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off. Υπολογίζεται ότι κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε τουλάχιστον 15 αγώνες και το Πρωτάθλημα θα έχει διάρκεια 5 μήνες περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Χειμερινού, κ. Βίκτωρα Κουντούρη στο 99477020 ή στο email xeimerino@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος, το κόστος συμμετοχής κλπ θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, μέσω της ιστοσελίδας μας.

Το ΔΣ του Χειμερινού

Leave a Reply

%d bloggers like this: