Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Χειμερινό Πρωτάθλημα Λεμεσού συνεχίζονται!

Έντονο ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί μέχρι στιγμής για το ερασιτεχνικό καλαθοσφαιρικό Πρωτάθλημα Ανδρών Λεμεσού το οποίο θα διοργανώσουμε για πρώτη φορά από τον προσεχή Οκτώβριο, μετά τη σχετική ανακοίνωσή μας πριν από 10 μέρες. Ήδη αρκετοί φίλοι του ερασιτεχνικού μπάσκετ από την πόλη της Λεμεσού έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και θέλοντας να επιλύσουν τυχόν απορίες τους.

Για σκοπούς ενημέρωσης όλων όσων ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, διασαφηνίζουμε τα ακόλουθα:

  • Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2024 περίπου. Ενδιάμεσα θα υπάρχει διακοπή 3 εβδομάδων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.
  • Η μορφή του Πρωταθλήματος θα είναι με Κανονική Διάρκεια (regular season), όπου όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους και μετά με Play-Offs, με βάση την κατάταξη των ομάδων στην regular season.
  • Ο ακριβής αριθμός των αγώνων που θα δώσει η κάθε ομάδα δεν είναι γνωστός προς το παρόν, εφόσον αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος. Εκτιμάται όμως ότι κάθε ομάδα θα δώσει τουλάχιστον 10 αγώνες .
  • Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 διαιτητές, 3 κριτές για τη Γραμματεία, 1 νοσοκόμος και στατιστική υπηρεσία με πλήρη στατιστικά στοιχεία για τον κάθε παίκτη που θα αγωνίζεται.
  • Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με καταμέτρηση 24 δευτερολέπτων για κάθε επίθεση. Σε κάθε αγώνα θα χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός πίνακας για τήρηση του σκορ και πίνακας 24 δευτερολέπτων. 
  • Θα υπάρχει επίσης εκτενής δημοσιότητα για όλα τα παιγνίδια, ενώ ορισμένα από αυτά θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω της σελίδας μας στο Facebook.
  • Οι κανόνες συμμετοχής για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι αυτοί που ήδη ισχύουν και για το Πρωτάθλημα της Λευκωσίας και τους οποίους μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Οι ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν δική τους έδρα όταν αγωνίζονται εντός έδρας, διαφορετικά θα αγωνίζονται στην έδρα του αντιπάλου τους.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, επομένως όσες ομάδες ενδιαφέρονται καλό θα ήταν να το δηλώσουν το συντομότερο. Δηλώσεις συμμετοχής δικαιούνται να στείλουν οι υποψήφιες ομάδες μέχρι τις 20 Ιουνίου το αργότερο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας, θα διευθετηθεί συνάντηση στη Λεμεσό με τους υπεύθυνους όλων των ομάδων και εκπροσώπους του Πρωταθλήματός μας, για επίλυση όλων των αποριών που ενδεχομένως να υπάρχουν, καθώς επίσης και για πληρέστερη επεξήγηση των όρων διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Χειμερινού Πρωταθλήματος, κ. Βίκτωρα Κουντούρη, στο 99477020 ή στο xeimerino@gmail.com.

Leave a Reply

%d bloggers like this: