Κέρδισαν εκ νέου τις Black Panthers και πάνε Τελικό οι Moufflons!

Το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό εξασφάλισαν χθες βράδυ οι Moufflons, οι οποίες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και επικράτησαν σχετικά άνετα των Black Panthers με 73-36, παίρνοντας παράλληλα και τη μεγάλη πρόκριση. Η νίκη της ομάδας των Moufflons, οι οποίοι έφεραν τον τίτλο του φαβορί πριν το παιγνίδι, λόγω της πολύ καλής παρουσίας τους σε όλο το Πρωτάθλημα μέχρι τώρα, ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στην τελική διαφορά στο σκορ.

Η ομάδα της Νίκης Τελώνη μπήκε φουριόζα στο παιγνίδι παίρνοντας εξ’ αρχής μία σημαντική διαφορά με τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου προηγούμενη με 27-9. Οι φιλοξενούμενες, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, προσπάθησαν στη συνέχεια να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση και κατάφεραν στη 2η περίοδο, η οποία ήταν και το καλύτερο τους διάστημα στον αγώνα, να σμικρύνουν κάπως την απόσταση, η οποία έκλεισε με το τέλος του ημιχρόνου στους +16 (41-25) υπέρ των Moufflons.

Στην επανάληψη όμως ο αγώνας εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού η ομάδα της Κωνσταντίνας Κουζάλη φάνηκε να μένει από δυνάμεις και να μην μπορεί να παρακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Η 3η περίοδος βρήκε τις Moufflons να διευρύνουν το προβάδισμά τους φτάνοντας σχεδόν σε επίπεδα double-score (55-30), κάτι το οποίο πέτυχαν τελικά στην 4η περίοδο η οποία είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η κόρνα της Γραμματείας στο τέλος βρήκε τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 73-36 και τις παίκτριες των Moufflons να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό! Κορυφαίες από την νικήτρια ομάδα για άλλο ένα παιγνίδι η Milena Zaric και η Tatiana Krupiy, οι οποίες πέτυχαν από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από κοντά σε συνεισφορά και η Ζωή Ζάκου με 13 πόντους, αλλά και οι Τσίκκου και Καραχάννα με 6. Από την ομάδα των “Πάνθηρων” ξεχώρισε για άλλο ένα παιγνίδι η Κωνσταντίνα Κουζάλη με double-double (16 πόντοι – 11 ριμπάουντ) και 4 τρίποντα, η οποία είχε ως κύρια συμπαραστάτρια την Ana Ines Alcaide Quesada με 11 και την Στυλιανίδου με 4 πόντους αντίστοιχα.

Συνολικά, τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

ΚατηγορίαMoufflonsBlack Panthers
Ευστοχία – 1π.11/14 (79%)1/5 (20%)
Ευστοχία – 2π.28/55 (51%)10/48 (21%)
Ευστοχία – 3π.2/12 (17%)5/16 (31%)
Ριμπάουντ4730
Ασσίστ184
Κλεψίματα910
Λάθη1415
Κοψίματα50

Τους πόντους των 2 ομάδων πέτυχαν:

Moufflons: Milena Zaric 17, Tatiana Krupiy 16(2), Ζωή Ζάκου 13, Κατερίνα Τσίκκου 6, Μαριάννα Καραχάννα 6, Θέα Θεολόγου 4, Ραφαέλλα Αγαθαγγέλου 4, Νίκη Τελώνη 3, Μαρία Σίττη 2 και Λίζα Ευρυπίδου 2.

Black Panthers: Κωνσταντίνα Κουζάλη 16(4), Ana Ines Alcaide Quesada 11, Ελίζα Στυλιανίδου 4, Natalie Masrujeh 3(1) και Χρυσταλλένη Σωκράτους 2.

Πλέον, η ομάδα των Moufflons θα αναμένει το αποτέλεσμα του αποψινού 2ου Ημιτελικού για να δει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον Μεγάλο Τελικό, ενώ οι Black Panthers θα αγωνιστούν στον Μικρό Τελικό με τον ηττημένο του αποψινού αγώνα ανάμεσα στις All’D Stars και τις ETHA Court Queens.

Βίκτωρας Κουντούρης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Leave a Reply

Discover more from Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading