Κέρδισαν τον Μικρό Τελικό και στέφθηκαν Τριταθλητές οι Warriors

Η ομάδα των Warriors του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ήταν τελικά η νικήτρια του Μικρού Τελικού που διεξήχθηκε χθες βράδυ στο κλειστό του Αγίου Δομετίου, καθώς κέρδισε την ομάδα του CyprusBasket με 80-53 και κατέκτησε τον τίτλο της Τριταθλήτριας ομάδας του Χειμερινού Πρωταθλήματος για τη φετινή σεζόν. Ο αγώνας στο κλειστό του Αγίου Δομετίου είχε καθαρά εορταστικό χαρακτήρα με τις 2 ομάδες να αγωνίζονται σε αρκετά χαλαρούς ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση και σίγουρα δεν προσφέρεται για εις βάθος κριτική ανάλυση.

Η ομάδα του CyprusBasket κατέβηκε στο γήπεδο με μόλις 6 παίκτες, λόγω αρκετών απουσιών σημαντικών παικτών της (βλ. Δάμαλης, Ηλιάδης, Θεοχαρίδης Κ. και Μαννάρης), με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί την τελευταία στιγμή και να φορέσει φανέλα παίκτη και ο Γιάννος Κτωρίδης. Από την άλλη, οι Warriors αγωνίστηκαν σχεδόν κομπλέ με μόνες απουσίες αυτές του Σαρρή Δημητρίου και του Σοφοκλή Κωνσταντινίδη και λόγω της φύσης του αγώνα έλαβαν όλοι σημαντικό χρόνο συμμετοχής από τον Ανδρέα Τσιατίνη.

Ουσιαστικά οι “Πολεμιστές” έλεγξαν πλήρως τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, εκμεταλλεύθηκαν την αριθμητική υπεροχή τους (σε σχέση με τους διαθέσιμους παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο), έκτισαν μία διαφορά και την διατήρησαν μέχρι τέλους. Το τελικό σκορ το οποίο άγγιξε τους 30 πόντους διαφορά σχεδόν ίσως να μην αντικατοπτρίζει επακριβώς τη διαφορά μεταξύ των 2 ομάδων στον χθεσινό αγώνα, πλην όμως η νίκη των Warriors ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αφού σε κανένα διάστημα της αναμέτρησης δεν απειλήθηκαν.

Πρώτος σκόρερ από τους νικητές ο Γιώργος Τσαγγαρίδης με 17 πόντους και τον ακολούθησαν ο Παναγιώτης Κρασσάς με 15 πόντους (όλοι με τρίποντα!) και οι Διαμαντή και Σάββα με 12 έκαστος. Από τους ηττημένους με 14 τελείωσαν τον αγώνα οι Νεοκλής Θεοχαρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Γιάννος Κτωρίδης στην παρθενική του εμφάνιση στο φετινό Πρωτάθλημα σημειώνοντας 12 πόντους.

Συνολικά, τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

ΚατηγορίαEUC WarriorsCyprusBasket
Ευστοχία – 1π.1/4 (25%)6/9 (67%)
Ευστοχία – 2π.20/37 (54%)13/40 (33%)
Ευστοχία – 3π.13/30 (43%)7/26 (27%)
Ριμπάουντ4132
Ασσίστ256
Κλεψίματα76
Λάθη811
Κοψίματα10

Τους πόντους των 2 ομάδων πέτυχαν:

EUC Warriors: Γιώργος Τσαγγαρίδης 17(3), Παναγιώτης Κρασσάς 15(5), Χρίστος Διαμαντή 12(2), Μιχάλης Σάββα 12(2), Γιάννος Χατζηγεωργίου 6, Φάνος Μιστρελλίδης 6, Αλέξανδρος Γερομόσχος 5, Αντώνης Στυλιανού 3(1), Σοφοκλής Σοφοκλέους 2 και Πόλυς Ιερωνυμίδης 2.

CyprusBasket: Νεοκλής Θεοχαρίδης 14(3), Αλέξανδρος Παπαδόπουλος 14(3), Γιάννος Κτωρίδης 12, Άθως Φεσσάς 11(1) και Περικλής Περικλέους 2.

Με την διεξαγωγή και του Μικρού Τελικού οι 2 ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή σεζόν με τους EUC Warriors να καταλαμβάνουν τελικά την 3η θέση και το CyprusBasket την 4η.

Βίκτωρας Κουντούρης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Leave a Reply

%d bloggers like this: