Βγαίνουν τα εισιτήρια για τα Προημιτελικά (προβλέψεις)

Με τους 4 επαναληπτικούς της Α’ Φάσης των πλέι-οφ συνεχίζεται την ερχομενη βδομάδα το Πρωτάθλημα Ανδρών. Στις 2 αναμετρήσεις υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, τα οποία εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα πάρουν και την πρόκριση, στη 1 αναμέτρηση η μία ομάδα έχει ένα μικρό προβάδισμα, ενώ στην 4η αναμέτρηση όλα είναι ανοικτά.

Μετά τα αποτελέσματα της εβδομάδας που πέρασε, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόκριση στην επόμενη φάση για τον Δήμο Έγκωμης, ο οποίος κέρδισε με +25 τους UNIC Senior Eagles. Πολύ μεγάλο αβαντάζ πρόκρισης έχει και η First Shoot Basket, η οποία επικράτησε των Nicosia Wizards με +20, μία διαφορά δύσκολα ανατρέψιμη, αν και οι Μάγοι είναι ικανοί στη μέρα τους να κερδίσουν οποιονδήποτε.

Μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα έχουν και οι NBA Friends, οι οποίοι κέρδισαν τους Bucks 1931 με +9 και έδειξαν ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τα “ελάφια”, τα οποία όμως δεν είναι ομάδα που μπορεί να υποτιμηθεί και αν αγωνιστούν κομπλέ σίγουρα θα επιδιώξουν την ανατροπή.

Τέλος, στο 4ο ζευγάρι όλα πρέπει να θεωρούνται ανοικτά. ΕΑΚ και ΚΕΠ/Δικέφαλος εξήλθαν ισόπαλοι με 53-53 στο Γέρι και ως εκ τούτου στον επαναληπτικό όλα αρχίζουν από το μηδέν. Η ΕΑΚ ενδεχομένως να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας, πλην όμως όπως φάνηκε σε πολλά παιγνίδια του Χειμερινού οι έδρες δεν παίζουν συνήθως καθοριστικό παράγοντα. Πιο καθοριστική σίγουρα θα είναι η παρουσία (ή μη) αλλά και η απόδοση βασικών παικτών-κλειδιά στον αγώνα.

Επομένως, με βάση όλα τα πιο πάνω, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, στα Προημιτελικά θα τεθούν αντιμέτωποι:

Ο Δήμος Έγκωμης με την Think Colour,
Η First Shoot Basket με τους Warriors,
Οι NBA Friends με τη Γροθιά-Κερύνεια και
Ο νικητής του ΕΑΚ vs ΚΕΠ με το CyprusBasket.

Φυσικά, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ που θα ολοκληρωθεί και η τελευταία αναμέτρηση. Μέχρι τότε και αν δεν ηχήσει η τελευταία κόρνα σε κάθε παιγνίδι, όλα παίζονται.

Leave a Reply

%d bloggers like this: