Όλα τα πιθανά σενάρια για τα πλέι-οφ – η πρόβλεψή μας

Δεδομένου ότι η τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ανδρών αρχίζει σήμερα, σας παραθέτουμε πιο κάτω όλα τα πιθανά σενάρια και την δική μας πρόβλεψη για το ποια θα είναι τα πιθανά ζευγάρια της Α’ Φάσης των πλέι-οφ.

Θέσεις 1-4

Για τις συγκεκριμένες θέσεις, εκτιμούμε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι 4 θέσεις θα καταληφθούν από τις 4 ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στη Βαθμολογία, δηλ. Γροθιά-Κερύνεια, CyprusBasket, Warriors και Think Colour. Tο CB και η Think Colour είναι τα φαβορί στις αναμετρήσεις τους με First Shoot και Blue Cats, επομένως λογικά θα πάρουν από 2 πόντους, ενώ στο ντέρμπι Γροθιά vs Warriors δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Ο Δήμος Έγκωμης που καραδοκεί, ακόμη και αν κερδίσει σήμερα την ΕΑΚ, δύσκολα θα μπορεί να δει 4άδα, εφόσον στην ισοβαθμία είτε με Warriors, είτε με Think Colour μειονεκτεί. Η μόνη περίπτωση για να μπει ο Δήμος Έγκωμης στην 4άδα είναι να χάσει η Think Colour από τους Blue Cats, σενάριο μάλλον απομακρυσμένο.

Θέσεις 5-6

Οι 2 αυτές θέσεις φαινομενικά είναι οι πιο “σίγουρες”. Η 5η θέση δεν χάνεται από τον Δήμο Έγκωμης ακόμη και αν χάσει σήμερα από την ΕΑΚ, εφόσον σε ισοβαθμία με τους NBA Friends υπερτερούν. Ομοίως και η 6η θέση δεν χάνεται από τους NBA Friends, ακόμη και αν χάσουν από τους UNIC Senior Eagles (μάλλον απίθανο), εφόσον υπερτερούν σε ισοβαθμία τόσο της ΕΑΚ, όσο και της First Shoot.

Θέσεις 7-8

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάληψη αυτών των 2 θέσεων, οι οποίες δίνουν και πλεονέκτημα έδρας στην Α’ φάση των πλέι-οφ, από την ΕΑΚ και την First Shoot Basket. Αμφότερες έχουν δύσκολα παιγνίδια αυτή την αγωνιστική (με Δήμο Έγκωμης και CyprusBasket αντίστοιχα), όμως ακόμη και αν ηττηθούν, η μόνη ομάδα που μπορεί να τις φτάσει βαθμολογικά είναι η ΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου, την οποία κέρδισαν αμφότερες. Εκτός απροόπτου την 7η θέση θα καταλάβει η ΕΑΚ και την 8η η First Shoot.

Θεσεις 9-11

Τις θέσεις αυτές διεκδικούν 3 ομάδες: η ΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου, οι Bucks και οι Nicosia Wizards. Τα πάντα για το ποιος θα καταλάβει ποια θέση θα κριθούν στον μεθαυριανό αγώνα στο Γέρι ανάμεσα στην ΚΕΠ/Δικέφαλος και τους Wizards, καθώς οι Bucks έχουν ρεπό. Αν κερδίσει η ΚΕΠ θα καταλάβει αυτή την 9η θέση, οι Bucks την 10η και οι Wizards την 11η. Αν όμως κερδίσουν οι “Μάγοι”, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία των 3 ομάδων με 16 βαθμούς και την 9η θέση θα πάρουν οι Wizards, την 10η η ΚΕΠ και την 11η οι Bucks.

Θέσεις 12-13

Οι 2 αυτές θέσεις είναι δεδομένα “κλειστές” ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, την 12η θα καταλάβουν οι UNIC Senior Eagles και την 13η οι Blue Cats, οι οποίοι θα δώσουν αύριο τον τελευταίο τους αγώνα στον φετινό μαραθώνιο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Με βάση όλα τα πιο πάνω, μία πιθανή (αν και ίσως λίγο παρακινδυνευμένη) πρόβλεψη λέει ότι τα ζευγάρια της Α’ φάσης των πλέι-οφ ενδεχομένως θα είναι:

Δήμος ΈγκωμηςvsUNIC Senior Eagles
NBA FriendsvsNicosia Wizards
EAKvsBucks 1931
First Shoot BasketvsΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου

Εννοείται βέβαια ότι τα πάντα μπορούν να ανατραπούν με 1-2 διαφορετικά αποτελέσματα. Λίγη υπομονή και πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Βίκτωρας Κουντούρης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Leave a Reply

%d bloggers like this: