Άλλη μια άνετη επικράτηση για την Γροθιά-Κερύνεια

Τη 2η διαδοχική της νίκη πέτυχε χθες βράδυ και η Γροθιά-Κερύνεια, η οποία επικράτησε της ΚΕΠ-Δικέφαλος Γερίου με 55-36, κατακτώντας το 2ο της ροζ φύλλο αγώνος και παραμένοντας στην κορυφή της Βαθμολογίας παρέα με την Think Colour, το CyprusBasket και την First Shoot Basket. Παρά την σημαντική απουσία του παίκτη-προπονητή της, Γιώργου Τεουλλίδη, η ομάδα της Γροθιάς βρήκε τις απαιτούμενες επιθετικές λύσεις και σε συνδυασμό με την σωστή αμυντική της λειτουργία έφτασε σχετικά άνετα στην επιτυχία.

Από την άλλη, η ομάδα της ΚΕΠ-Δικέφαλος για 2ο συνεχόμενο παιγνίδι δεν κατάφερε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και μοιραία γνώρισε την ήττα που την κρατά στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 2 πρώτα της παιγνίδια, η ομάδα του Γερίου έχει μέσο όρο 35,5 πόντους, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής ο χαμηλότερος του πρωταθλήματος (μαζί με τους UNIC Senior Eagles), κάτι που προφανώς θα πρέπει να διορθωθεί στη συνέχεια έτσι ώστε να φτάσει η ομάδα και σε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στο αγωνιστικό μέρος, με εξαίρεση το πρώτο μισό της Α’ περιόδου όπου το παιγνίδι ήταν ισοδύναμο, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με κύριο όπλο τους τον εξαιρετικό χθες βράδυ Αντρέα Πέτσα, αλλά και τον Κυριάκο Σαββίδη, έκτισαν σταδιακά μία σημαντική υπέρ τους διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι τέλους. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την Γροθιά μπροστά στο σκορ με 13-8 και το ημίχρονο με 29-18. Σε κάποια στιγμή προς τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου, η ομάδα της ΚΕΠ-Δικέφαλος με μπροστάρη τον Δημήτρη Βαρζακάκο, αλλά και τον Αντρέα Θεμιστοκλέους, με μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο -5 (30-25, στο 23′) και έδειξε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το παιγνίδι.

Οι παίκτες της Γροθιάς όμως πολύ σύντομα επανέκτησαν την αυτοπεποίθησή τους, μείωσαν τα λάθη, έτρεξαν το παιγνίδι βγάζοντας πολλούς αιφνιδιασμούς και επανέφεραν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας με τη λήξη της 3ης περίοδου (45-27). Η τελευταία περίοδος ήταν μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, παρά το ότι οι φιλοξενούμενοι γύρισαν την άμυνα τους σε ζώνη κι έτσι το τελικό σφύριγμα έφερε την νίκη για την Γροθιά-Κερύνεια με 55-36.

Συνολικά, τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

ΚατηγορίαΓροθιά-ΚερύνειαΚΕΠ-Δικέφαλος
Ευστοχία – 1π.12/17 (71%)7/8 (88%)
Ευστοχία – 2π.20/34 (59%)10/41 (24%)
Ευστοχία – 3π.1/20 (5%)3/17 (18%)
Ριμπάουντ (Α)2526
Ριμπάουντ (Ε)612
Ασσίστ74
Κλεψίματα128
Λάθη1619
Κοψίματα35

Τους πόντους των 2 ομάδων πέτυχαν:

Γροθιά-Κερύνεια: Αντρέας Πέτσας 26, Κυριάκος Σαββίδης 12, Ζαχαρίας Παπαπέτρου 6, Νίκος Χαραλάμπους 4, Χάρης Σίσου 3, Γιώργος Χρυσάνθου 2 και Γιάννης Κοντόπουλος 2.

ΚΕΠ-Δικέφαλος Γερίου: Δημήτρης Βαρζακάκος 10, Αντρέας Θεμιστοκλέους 7, Δημήτρης Στυλιανού 6, Δημήτρης Καραλάγας 5, Βίκτωρας Κουντούρης 3, Γιώργος Τσουρουνάκης 3 και Κωνσταντίνος Τσούνης 2.

Την επόμενη αγωνιστική, η Γροθιά-Κερύνεια θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τους UNIC Senior Eagles, ενώ η ΚΕΠ-Δικέφαλος Γερίου θα αγωνιστεί επίσης εκτός έδρας εναντίον της Think Colour.

One thought on “Άλλη μια άνετη επικράτηση για την Γροθιά-Κερύνεια

Leave a Reply

%d bloggers like this: