Πρόσκληση συμμετοχής στο Χειμερινό Πρωτάθλημα 2022-2023

Το Ερασιτεχνικό Χειμερινό Πρωτάθλημα Μπάσκετ είναι μία καινούρια εθελοντική πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε για 1η φορά τον Οκτώβριο του 2021 και διεξήχθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στην περσινή 1η διοργάνωση έλαβαν μέρος 8 ομάδες του Ερασιτεχνικού Μπάσκετ, οι οποίες είναι και τα ιδρυτικά μέλη του Πρωταθλήματος μας.

Η Γενική Συνέλευση του Πρωταθλήματος σε συνάντηση που πραγματοποίησε μέσα στον Ιούνιο αποφάσισε την αύξηση των ομάδων από 8 σε 14, αναλόγως και του ενδιαφέροντος που θα υπάρξει. Οι 14 ομάδες θα είναι ο μέγιστος αριθμός που θα γίνει αποδεκτός για το Πρωτάθλημα της σεζόν 2022-2023.

Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023. Το εκτιμώμενο κόστος συμμετοχής της κάθε ομάδας θα ανέλθει στα €1400 περίπου και κάθε ομάδα θα λάβει μέρος σε 13 αγώνες τουλάχιστον και 17 το μέγιστο, αναλόγως αποτελεσμάτων και κατάταξης. Το τελικό κόστος θα αποφασιστεί μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές των νέων ομάδων και θα ανακοινωθεί με λεπτομέρεια.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του Πρωταθλήματός μας ισχύουν τα ακόλουθα:

– Οι αγώνες διεξάγονται με 2 επαγγελματίες διαιτητές και 3 κριτές, με πλήρη σεβασμό προς τους κανόνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και τα κατά καιρούς υγειονομικά πρωτόκολλα σε σχέση με την πανδημία,

– Για κάθε αγώνα θα τηρούνται στατιστικά από ηλεκτρονική πλατφόρμα (κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ερασιτεχνικούς αγώνες καλαθόσφαιρας στην Κύπρο),

– Οι αγώνες περιλαμβάνουν αγώνες Κανονικής Περιόδου, όπου όλες οι ομάδες παίζουν μία φορά μεταξύ τους, Προημιτελικούς αγώνες γκρουπ 5 έως 12 και γκρουπ 1 έως 8, αγώνες κατάταξης 9 έως 12, Ημιτελικούς, Μικρό Τελικό και Μεγάλο Τελικό.

-Τα ρόστερ των ομάδων θα εγκρίνονται από την Γενική Συνέλευση του Πρωταθλήματος.

-Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει την δική της έδρα για να παίζει στα παιχνίδια που θα κληρώνεται εντός έδρας.

-Το Τουρνουά μας έχει ενεργή παρουσία με σελίδα στο Facebook με άμεση ενημέρωση για όλους τους αγώνες, καθώς επίσης και παρουσία σε άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (όπως το Instagram και το YouTube). Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να γίνεται απευθείας μετάδοση με σχολιασμό αρκετών αγώνων του Πρωταθλήματος μέσω Facebook live.

Το Πρωτάθλημα τελειώνει με τον αγώνα All Star Game με τη συμμετοχή των 24 καλύτερων παικτών του Πρωταθλήματος μας, στην ανάπαυλα του οποίου διεξάγεται και Διαγωνισμός Τριπόντων.

Όσες ομάδες ενδιαφέρονται είναι καλό να εκφράσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους στο e-mail του Υπεύθυνου Επικοινωνίας του Πρωταθλήματος, κ. Βίκτωρα Κουντούρη στο wintertournamentcy@gmail.com ή στο τηλέφωνο 99477020 μέχρι τις 9 Ιουλίου 2022 το αργότερο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Γενική Συνέλευση του Πρωταθλήματος

Leave a Reply

%d bloggers like this: