Πήραν τη νίκη και την 5η θέση οι Μάγοι

Τη νίκη με 54-46 πανηγύρισαν χθες βράδυ οι Nicosia Wizards απέναντι στην ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Με την πραγματοποίηση και του χθεσινού αγώνα, έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι θέσεις στην τελική Βαθμολογία του Τουρνουά, εκτός φυσικά από τις πρώτες 2 τις οποίες θα μάθουμε απόψε μετά τον Μεγάλο Τελικό.

Στον χθεσινοβραδυνό αγώνα που διεξήχθηκε στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τόσο τον παράγοντα έδρα, όσο και την υπεροχή τους στο σουτ από την περιφέρεια (7 τρίποντα) και έφτασαν στη νίκη. Καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα όπως αποδείχθηκε ήταν το 1ο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο οι “Μάγοι” προηγήθηκαν με +10 πόντους (18-8), αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν νωθρά και εμφανώς μπλοκαρισμένοι.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, οι παίκτες του Mylonas Zinon άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και παρότι στο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12 πόντους (31-19), στην επανάληψη μπήκαν δυναμικά πίσω στη διεκδίκηση του αγώνα. Με την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου, η διαφορά έπεσε στους 5 πόντους (40-35), ενώ στα μισά περίπου της τελευταίας περιόδου οι παίκτες της ΚΕΠ μείωσαν τη διαφορά ακόμη και στο καλάθι. Στο τέλος όμως, οι γηπεδούχοι με μεγαλύτερη ψυχραιμία στις επιθέσεις τους και με πιο καλή αμυντική λειτουργία, διαχειρίστηκαν σωστά τα τελευταία στάδια και έφτασαν στη νίκη με 54-46.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τσουρουνάκης της ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου με 16 πόντους, ενώ από πλευράς Wizards τους περισσότερους πόντους πέτυχε ο Menelaos A. Menelaou με 12. Αξίζουν συγχαρητήρια και σε αυτές τις ομάδες για την όλη παρουσία τους στο Τουρνουά και την αγωνιστική συμπεριφορά τους.

Αναλυτικότερα,τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:
✅ 🆁🅴🅱🅾🆄🅽🅳🆂 👌
Σχετική ισορροπία είχαμε στα ριμπάουντα αφού 2 μόλις περισσότερα κατέγραψαν οι Μάγοι, οι οποίοι μάζεψαν 44 (18 επιθετικά), ενώ οι αντίπαλοί τους 42 (10 επιθετικά). Πρώτος ριμπάουντερ των νικητών ήταν ο Sotiris Christodoulou με 18, ενώ από πλευράς ΚΕΠ τα περισσότερα μάζεψε ο Constantinos Tsounis (11).
✅ 🅱🅻🅾🅲🅺🆂 ✋
3 κοψίματα είχαμε στο παιγνίδι, 2 για τους νικητές και 1 για τους ηττημένους. Aπό πλευράς γηπεδούχων από 1 έκαναν οι Λουκάς Παπαχριστοφόρου και Menelaos A. Menelaou, ενώ το μοναδικό της ΚΕΠ έκανε ο Δημήτρης Στυλιανού.
✅ 🅰🆂🆂🅸🆂🆃🆂 ⛹️
1 assist περισσότερη μοίρασαν οι νικητές (8-7). Τις περισσότερες από τους νικητές μοίρασε ο Ιωάννης Ιωάννου (3), ενώ από τους ηττημένους τις περισσότερες έδωσε ο Mylonas Zinon (4).
✅ 🆂🆃🅴🅰🅻🆂 ⛹️‍♀️
4 περισσότερα κλεψίματα είχαμε για τους Wizards (9-5). Από 2 κλεψίματα από πλευράς νικητών έκαναν οι Αντρέας Τουμασής, Στέλιος Χατζηαναστασίου, Λουκάς Παπαχριστοφόρου και Sotiris Christodoulou, ενώ από πλευράς ηττημένων τα περισσότερα έκανε ο Mylonas Zinon (3).
✅ 🆂🅲🅾🆁🅴🆁🆂 🏀
🟠⚫️ Nicosia Wizards
➖➖➖➖➖➖➖➖
Menelaos A. Menelaou 12 (2), Sotiris Christodoulou 11, Thomas Dimopoulos 9 (3), Chris O’Quinn 7, Στέλιος Χατζηαναστασίου 6, Αντρέας Ορφανός 5 (1), Ιωάννης Ιωάννου 3 (1) και Λουκάς Παπαχριστοφόρου 1.
⚪️🔵 ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Γιώργος Τσουρουνάκης 16 (3), Αλέξανδρος Σολομωνίδης 9 (1), Demetris Varzakakos 8, Constantinos Tsounis 8, Βίκτωρας Κουντούρης 2, Fanis Bal 2 και Δημήτρης Στυλιανού 1.

Leave a Reply

%d bloggers like this: