Τριταθλήτρια η ομάδα της Think Colour (video)!

Η ομάδα της Think Colour ήταν τελικά η νικήτρια στον χθεσινοβραδυνό Μικρό Τελικό, η οποία επικράτησε της Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου με 54-42 και κατέκτησε την 3η θέση στο Τουρνουά μας!

Οι παίκτες του Αντρέα Πηλαβά έκαναν ένα πολύ μεστό και προσεγμένο παιγνίδι, επικράτησαν κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ, περιόρισαν σημαντικά το βασικό όπλο της ΕΑΚ δηλ. το περιφερειακό σουτ και κατέκτησαν επάξια το ροζ φύλλο αγώνος και το τρόπαιο του τριταθλητή. Στο 1ο δεκάλεπτο οι 2 ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένα και ο αγώνας ήταν σχετικά ισορροπημένος, αφού στο τέλος του η Think Colour προηγούνται με βραχεία κεφαλή 12-11.

Καθοριστικό όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν το 2ο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι έκτισαν μία σημαντική διαφορά, την οποία κατάφεραν να διαχειριστούν μέχρι το τέλος. Η λήξη του Α’ ημιχρόνου, βρήκε την Think Colour μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (30-19). Στην επανάληψη, ο αγώνας κύλησε στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή με την Think Colour να συντηρεί με αυξομειώσεις το προβάδισμά της, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες των παικτών του Βόρι Καραγιάννη να πλησιάσουν στο σκορ. Με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 45-34 και το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Panayiotis Nicolaides και τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν τη σπουδαία νίκη!

Πρώτος σκόρερ των νικητών και του αγώνα ήταν ο Plamen Kostadinov με 14 πόντους, 1 μόλις περισσότερο από τον αδερφό του Milian Kostadinov. Από πλευράς ΕΑΚ τους περισσότερους πόντους πέτυχε ο Βόρις Καραγιάννης με 11. Πολύ σημαντική ήταν η επικράτηση των νικητών στη μάχη των ριμπάουντ (48-26) και ειδικότερα των επιθετικών ριμπάουντ (18-3), γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις σε αρκετές περιπτώσεις. Η περιφέρεια της ΕΑΚ δεν έδωσε τις απαιτούμενες λύσεις αυτή τη φορά (μόλις 4 τρίποντα – η χαμηλότερη επίδοσή της στο Τουρνουά), ενώ σημαντικό ρόλο προφανώς έπαιξε και η απουσία του πρώτου σκόρερ της Xristos Diamanti.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες για την αθλητοπρεπή εμφάνισή τους, τόσο χθες βράδυ όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του Τουρνουά. Ασφαλώς οι νικητές έφυγαν χθες βράδυ διπλά ικανοποιημένοι αφού κατέκτησαν και το τρόπαιο του τριταθλητή, όμως και η ομάδα της ΕΑΚ η οποία έδειξε πολύ καλά στοιχεία στους πλείστους αγώνες της μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη για την παρουσία της στο Μικρό Τελικό και την τιμητική 4η θέση.

Αναλυτικότερα,τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:
✅ 🆁🅴🅱🅾🆄🅽🅳🆂 👌
22 περισσότερα ριμπάουντ κατέγραψαν οι νικητές, αφού μάζεψαν 48 (18 επιθετικά), ενώ οι ηττημένοι 26 (3 επιθετικά). Πρώτοι ριμπάουντερς των νικητών ήταν οι Πέτρος Ηλία και Έρικ Σταυρινός με 10 έκαστος, ενώ από πλευράς ΕΑΚ τα περισσότερα μάζεψε ο Bucur Marius (9).
✅ 🅱🅻🅾🅲🅺🆂 ✋
Από 2 κοψίματα για την κάθε ομάδα είχαμε στο παιγνίδι. Από 1 μπλοκ σημείωσαν οι Πέτρος Ηλία και Plamen Kostadinov από πλευράς νικητών, ενώ από πλευράς ΕΑΚ από 1 κατέγραψαν οι Βόρις Καραγιάννης και Κωνσταντίνος Νικολάου.
✅ 🅰🆂🆂🅸🆂🆃🆂 ⛹️
4 assists περισσότερες μοίρασαν οι νικητές (9-5). Από τους νικητές, από 2 μοίρασαν οι Γιάννης Αβρααμίδης, Antonakis Christou και Έρικ Σταυρινός, ενώ από τους ηττημένους τις περισσότερες έδωσε ο Κωνσταντίνος Νικολάου (3).
✅ 🆂🆃🅴🅰🅻🆂 ⛹️‍♀️
4 περισσότερα κλεψίματα είχαμε για τους γηπεδούχους (11-7). Τα περισσότερα κλεψίματα από πλευράς γηπεδούχων έκαναν οι Βόρις Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Νικολάου και Bucur Marius (από 3 έκαστος), ενώ από πλευράς φιλοξενουμένων τα περισσότερα έκανε ο Panayiotis Nicolaides (4).
✅ 🆂🅲🅾🆁🅴🆁🆂 🏀
🟡🟢 Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Βόρις Καραγιάννης 11, Κωνσταντίνος Νικολάου 9, Αχιλλέας Πηλείδης 6 (2), Andreas Veros 5, Ioannis Gianni 5 (1), Bucur Marius 3 και Αντρέας Ιακώβου 3 (1).
⚫🟣 Think Colour
➖➖➖➖➖➖➖➖
Plamen Kostadinov 14 (2), Milian Kostadinov 13 (3), Panayiotis Nicolaides 7 (1), Γιάννης Αβρααμίδης 6, Πέτρος Ηλία 6, Έρικ Σταυρινός 6 και Antonakis Christou 2.

Leave a Reply

%d bloggers like this: