Πήρε τη νίκη η ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου (video)!

Την 4η νίκη της στο Τουρνουά πανηγύρισε χθες βράδυ η ομάδα της ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου, η οποία παρότι δυσκολεύτηκε επικράτησε στο τέλος της First Shoot Basket με 56-49 και πλέον θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-6 με αντίπαλο τους Nicosia Wizards την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι γηπεδούχοι για αρκετό χρονικό διάστημα είχαν το προβάδισμα χθες βράδυ και έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν στο ροζ φύλλο αγώνος, κάτι που έγινε, αν και προς το τέλος βρήκε πολύ σθεναρή αντίσταση από την ομάδα του Christos Pitziolis. To 1o δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Γερίου μπροστά στο σκορ με 14-8, ενώ στο ημίχρονο το προβάδισμα διευρύνθηκε στους 10 πόντους (31-21).

Στην επανάληψη όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και επέστρεψαν δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου μείωσαν τη διαφορά στο 44-38, ενώ στην τελευταία περίοδο ο αγώνας εξελίχθηκε σε γκραν-γκινιόλ. 2,30” πριν τη λήξη του αγώνα, η ομάδα της First Shoot με τρίποντο του Antonis Krekos πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 48-49. Μισό λεπτό όμως αργότερα, οι παίκτες του Mylonas Zinon απάντησαν με το ίδιο νόμισμα με εύστοχο τρίποντο του Γιώργου Τσουρουνάκη κάνοντας το 51-49. Στην επόμενη επίθεση, ο Κύπρος Δημητρίου αστόχησε στο drive που επιχείρησε για να φέρει το ματς στα ίσα και στην αντεπίθεση ο Constantinos Tsounis με νέο τρίποντο έκανε το 54-49 που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Το τελικό 56-49 γράφτηκε μετά από 2 εύστοχες βολές του Constantinos Tsounis στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Kypros Demetriou της First Shoot με 26 πόντους, ενώ από πλευράς νικητών πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Τσουρουνάκης με 20 (με 5 τρίποντα!). Στα αξιοσημείωτα του αγώνα τα 8 τρίποντα που πέτυχαν οι γηπεδούχοι (τα περισσότερα που έβαλαν σε αγώνα μέχρι τώρα στο Τουρνουά), όπως επίσης και το ότι οι 56 πόντοι τους ήταν η καλύτερη επίδοσή τους στο φετινό Τουρνουά.

Πλέον, η ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-6 με αντίπαλο τους Nicosia Wizards, ενώ η First Shoot Basket θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-8 με τους SDC Knights.

Αναλυτικότερα,τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

✅ 🆁🅴🅱🅾🆄🅽🅳🆂 👌
8 περισσότερα ριμπάουντ κατέγραψαν οι γηπεδούχοι, αφού μάζεψαν 42 (10 επιθετικά), ενώ οι φιλοξενούμενοι 34 (7 επιθετικά). Πρώτος ριμπάουντερ των νικητών ήταν ο Γιώργος Τσουρουνάκης με 9, ενώ από πλευράς First Shoot τα περισσότερα μάζεψε ο Stefanos Pirokkas (12).
✅ 🅱🅻🅾🅲🅺🆂 ✋
2 κοψίματα είχαμε στο παιγνίδι και τα 2 για τους γηπεδούχους. Από 1 μπλοκ σημείωσαν οι Βίκτωρας Κουντούρης και Δημήτρης Στυλιανού.
✅ 🅰🆂🆂🅸🆂🆃🆂 ⛹️
5 assists περισσότερες μοίρασαν οι νικητές (13-8). Τις περισσότερες από τους νικητές μοίρασε ο Mylonas Zinon (5), ενώ από τους ηττημένους τις περισσότερες έδωσε ο Antonis Krekos (4).
✅ 🆂🆃🅴🅰🅻🆂 ⛹️‍♀️
4 περισσότερα κλεψίματα είχαμε για τους φιλοξενούμενους (13-9). Τα περισσότερα κλεψίματα από πλευράς γηπεδούχων έκανε ο Γιώργος Τσουρουνάκης (3), ενώ από πλευράς φιλοξενουμένων τα περισσότερα έκανε ο Κύπρος Δημητρίου (5).
✅ 🆂🅲🅾🆁🅴🆁🆂 🏀

⚪️🔵 ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Γιώργος Τσουρουνάκης 20 (5), Constantinos Tsounis 10 (2), Δημήτρης Στυλιανού 6, Αλέξανδρος Σολομωνίδης 5, Dimitris Karalagas 5 (1), Βίκτωρας Κουντούρης 4, Demetris Varzakakos 4 και Mylonas Zinon 2.
🟤🟣 #FirstShootBasket
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Κύπρος Δημητρίου 26 (3), Antonis Krekos 8 (1), Antonis Paraskeva 6 (2), Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλος 4, Stefanos Pirokkas 3 και Andreas Psillos 2.

Leave a Reply

%d bloggers like this: