Στον Τελικό οι Warriors!

Oι EUC Alumni Warriors BC ήταν οι νικητές και του χθεσινοβραδυνού 2ου Ημιτελικού με τους Think Colour, αφού κέρδισαν με 60-41 κι έτσι έκαναν το 2-0 κι εξασφάλισαν πανηγυρικά την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό.

Οι “Πολεμιστές” είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης του ποιος θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνος. Και στις 4 περιόδους του αγώνα, οι Warriors του Andreas Kokkinos κατάφεραν να βρίσκονται σταθερά μπροστά στο σκορ, το οποίο διατήρησαν και διεύρυναν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη αντίσταση. Το 1ο δεκάλεπτο τους βρήκε να έχουν προβάδισμα 10 πόντων (17-07), το οποίο έγινε 32-18 μέχρι τη λήξη του Ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι παίκτες του Αντρέα Πηλαβά προσπάθησαν να προβάλουν πιο σθεναρή αντίσταση και η 3η περίοδος ήταν αυτή με τη μικρότερη διαφορά στο επιμέρους σκορ (10-09). Το τελικό σφύριγμα βρήκε το κοντέρ να σταματά στους 19 πόντους διαφορά, ενώ σε κάποια στιγμή είχε αγγίξει και τους 25.

Και σε αυτό το παιγνίδι πρώτος σκόρερ των νικητών και του αγώνα ήταν ο George Tsangarides, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, ενώ από πλευράς ηττημένων πρώτος σκόρερ ήταν ο Milian Kostadinov με 18. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το αρκετά χαμηλό ποσοστό ευστοχίας των φιλοξενουμένων στα τρίποντα (4/27), αλλά και στις ελεύθερες βολές (11/25), όπως επίσης και το ότι οι 41 πόντοι της Think Colour ήταν η 2η χειρότερη επιθετικά επίδοσή τους μέχρι τώρα στο Τουρνουά.

Με τη νίκη αυτή, οι Πολεμιστές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θα πάνε στον Μεγάλο Τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν σε μόνο αγώνα την ομάδα του Δήμος Έγκωμης, ενώ η Think Colour θα αγωνιστεί στο Μικρό Τελικό με την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Αναλυτικότερα,τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

✅ 🆁🅴🅱🅾🆄🅽🅳🆂 👌
6 περισσότερα ριμπάουντ μάζεψαν οι τυπικά γηπεδούχοι, αφού μάζεψαν 41 (7 επιθετικά), ενώ οι φιλοξενούμενοι 35 (13 επιθετικά). Πρώτοι ριμπάουντερς του αγώνα ήταν ο Paraskevas Antoniou της Think Colour με 10 και Νικόλας Ιωάννου των Warriors με 9.
✅ 🅱🅻🅾🅲🅺🆂 ✋
4 κοψίματα είχαμε στο παιγνίδι, όλα για τους γηπεδούχους. 3 blocks σημείωσε ο Andreas Tsiatinis και 1 ο Νικόλας Ιωάννου.
✅ 🅰🆂🆂🅸🆂🆃🆂 ⛹️
9 assists περισσότερες μοίρασαν οι νικητές (15-6). Τις περισσότερες από τους νικητές μοίρασε ο Αντρέας Καψός (6), ενώ από τους ηττημένους τις περισσότερες έδωσε ο Ερρίκος Σταυρινός (3).
✅ 🆂🆃🅴🅰🅻🆂 ⛹️‍♀️
3 περισσότερα κλεψίματα είχαμε για τους φιλοξενούμενους (12-9). Τα περισσότερα κλεψίματα από πλευράς Warriors έκανε ο Αντρέας Καψός (3), ενώ από πλευράς Think Colour τα περισσότερα έκανε ο Antonakis Christou (3).
✅ 🆂🅲🅾🆁🅴🆁🆂 🏀
🔴⚫️ EUC Alumni Warriors BC
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
George Tsangarides 19 (3), Αντρέας Καψός 11 (2), Νικόλας Ιωάννου 10 (1), Andreas Tsiatinis 8, Σοφοκλής Κωνσταντινίδης 6, Αλέξανδρος Γερομόσχος 4 και Παναγιώτης Κρασσάς 2.
🟣⚫️ Think Colour
➖➖➖➖➖➖➖
Milian Kostadinov 18 (3), Plamen Kostadinov 8 (1), Antonakis Christou 5, Paraskevas Antoniou 4, Ερικ Σταυρινός 2, Γιάννης Αβρααμίδης 2 και Igor Gavrilovic 2.

Leave a Reply

%d bloggers like this: