2η νίκη και πρόκριση για την Έγκωμη

Ο Δήμος Έγκωμης είναι η 1η ομάδα του Τουρνουά που εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον μεγάλο Τελικό, αφού χθες βράδυ έκανε το καθήκον της, κέρδισε για 2η φορά την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου με 70-54 και πλέον περιμένει αντίπαλο.

Με εξαίρεση το 1ο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες της ΕΑΚ μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, πήραν το προβάδισμα με 12-16 και έδειξαν ότι ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Πάρη Αγαθαγγέλου σταδιακά ισορρόπησαν τον αγώνα (26-27 στο ημίχρονο) και στην επανάληψη πάτησαν γκάζι, παίρνοντας το προβάδισμα το οποίο δεν έχασαν ποτέ.

Το 3ο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με +8 (48-40), ενώ με την πάροδο του χρόνου η διαφορά ολοένα και διευρυνόταν, αγγίζοντας και τους 19 πόντους σε κάποια στιγμή. Ο δείκτης του σκορ κατέληξε στο +16 και το τελικό 70-54, το οποίο σε συνδυασμό με το 81-71 που είχαν κερδίσει οι “Μακεδόνες” στο 1ο παιγνίδι έφερε το 2-0 και την πρόκριση για τον μεγάλο Τελικό.

Για άλλο ένα παιγνίδι, οι νικητές είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Χάρη Σπύρου με 19 πόντους, ενώ από την ομάδα του Βόρι Καραγιάννη ξεχώρισε ο Αντρέας Ιακώβου με 14. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα οι πολλές άστοχες βολές από πλευράς ΕΑΚ (5 στις 17), εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που είχαν 10 στις 12. Επίσης, σημαντική ήταν και η διαφορά στα ριμπάουντ υπέρ των νικητών (43-31), ενώ ακόμη οι 54 πόντοι που σκόραραν οι φιλοξενούμενοι ήταν η 2η χειρότερη επιθετική τους επίδοση μέχρι τώρα στο Τουρνουά.
Στον Μεγάλο Τελικό, ο Δήμος Έγκωμης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Think Colour vs EUC Warriors, ενώ η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο στον Μικρό Τελικό.

Αναλυτικότερα,τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

✅ 🆁🅴🅱🅾🆄🅽🅳🆂 👌
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τη μάχη των αιθέρων, αφού μάζεψαν συνολικά 43 (14 επιθετικά), ενώ οι φιλοξενούμενοι 31 (12 επιθετικά). Πρώτοι ριμπάουντερς του αγώνα ήταν ο Bucur Marius της ΕΑΚ με 10 (2Ε) και ο Μάριος Μενοίκου της Έγκωμης επίσης με 10 (4Ε).
✅ 🅱🅻🅾🅲🅺🆂 ✋
2 κοψίματα είχαμε στο παιγνίδι για τους φιλοξενούμενους και 1 για τους γηπεδούχους. Από 1 block σημείωσαν οι Ιπποκράτης Κουρκούμπας και Αχιλλέας Πηλείδης της ΕΑΚ, αλλά και ο Μάριος Μενοίκου της Έγκωμης.
✅ 🅰🆂🆂🅸🆂🆃🆂 ⛹️
5 assists περισσότερες μοίρασαν οι νικητές (17-12). Τις περισσότερες από τους νικητές μοίρασε ο Κυριάκος Ασιήκκαλης (6), ενώ από τους ηττημένους τις περισσότερες έδωσε ο Βόρις Καραγιάννης (4).
✅ 🆂🆃🅴🅰🅻🆂 ⛹️‍♀️
2 περισσότερα κλεψίματα είχαμε για τους γηπεδούχους (13-11). Τα περισσότερα κλεψίματα από πλευράς ΕΑΚ έκανε ο Xristos Diamanti (3), ενώ από πλευράς Έγκωμης τα περισσότερα έκανε ο Λούης Μιχαηλίδης (4).
✅ 🆂🅲🅾🆁🅴🆁🆂 🏀
⚪️🔵 Δήμος Έγκωμης
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Χάρης Σπύρου 19, Γιώργος Λιόλης 13 (1), Κυριάκος Ασιήκκαλης 9, Ορέστης Λειβαδάς 8, Αντρέας Χρίστου 6 (2), Μάριος Μενοίκου 5, Λούης Μιχαηλίδης 5 (1), Andreas Kasoulides 3 και Εύρος Κυριακίδης 2.
🟡🟢 Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Αντρέας Ιακώβου 14 (4), Αχιλλέας Πηλείδης 11 (2), Xristos Diamanti 10 (1), Bucur Marius 7, Βόρις Καραγιάννης 4, Παναγιώτης Γρηγορίου 4, Κωνσταντίνος Νικολάου 2 και Ioannis Gianni 2.

Leave a Reply

%d bloggers like this: