Ποιοι ειμαστε

Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας είναι μία καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021. Η διακαής επιθυμία εκατοντάδων αθλητών της ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας για να μπορούν να αγωνίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο κατά τους 3 μήνες διεξαγωγής του Ερασιτεχνικού Καλαθοσφαιρικού Πρωταθλήματος, από τις 11 Οκτωβρίου 2021 έγινε πραγματικότητα.

Η ομάδα των εκπροσώπων των 8 ομάδων του Τουρνουά μας κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να οργανωθεί, να μαζέψει όλα τα απαιτούμενα απαραίτητα εργαλεία και να δώσει πραγματικό περιεχόμενο στο όραμά της, ιδρύοντας το 1ο Ερασιτεχνικό Χειμερινό Τουρνουά Καλαθόσφαιρας Λευκωσίας 2021, το οποίο πλέον έχει καταστεί θεσμός.

Η Διοργάνωσή μας απευθύνεται σε ερασιτέχνες αθλητές της καλαθόσφαιρας και έχει βασικούς στόχους την προαγωγή του αθλήματος και την προώθηση της δυνατότητας συμμετοχής ερασιτεχνών αθλητών σε αγώνες καλαθόσφαιρας. Η όλη διοργάνωση βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής, της ομοφωνίας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Κατά την 1η διοργάνωση του πρωταθλήματος (σεζόν 2021-2022), έλαβαν μέρος 8 ομάδες οι οποίες ήταν και οι ιδρυτικές και κατατάχθηκαν στο τέλος ως εξής:

1.EUC Alumni Warriors
2.Δήμος Έγκωμης
3.Think Colour
4.Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου
5.Nicosia Wizards
6.ΚΕΠ – Δικέφαλος Γερίου
7.SDC Knights
8.First Shoot Basket

Οι ομάδες αυτές αποτελούν τους ιδρυτές του Τουρνουά μας και εκπρόσωποί τους συναποτελούν τη Γενική Συνέλευση, η οποία είναι το αρμόδιο όργανο για τη λήψη όλων των σχετικών αποφάσεων.

H 2η σεζόν του Χειμερινού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας (2022-2023) αναμένεται ότι θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου 2022 και σ’ αυτό θα λάβουν μέρος 14 ομάδες, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

%d bloggers like this: